Названі організатори спроби держперевороту в Чорногорії

Читать на русском
Двох російських представників спецслужб назвали головними організаторами підготовки перевороту в Чорногорії.

Двох російських представників спецслужб назвали головними організаторами підготовки держперевороту в Чорногорії.

Про це стало відомо під час суду над 14 підозрюваними у справі про спробу держперевороту, який відкрився 6 вересня в Подгориці, повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

США звинуватили Росію в держперевороті в ЧорногоріїРосія планувала влаштувати державний переворот в Чорногорії, заявив в.о. помічника держсекретаря США Джон Хеффернен.

Відзначається, що підсудним інкримінують «створення кримінальної організації» з метою підірвати конституційний лад Чорногорії та перешкодити вступу країни до НАТО.

За даними прокуратури, двоє згаданих росіян є оперативними працівниками військової розвідки Кремля. Їх також звинувачують у тероризмі.

Чоловіків ідентифікують як Едуарда Шишмакова та Володимира Попова. Їх звинувачують в організації та координації спроби заколоту із сусідньої Сербії. Громадяни Росії перебувають у розшуку, їх судять заочно.

Нагадаємо, раніше в. о. помічника держсекретаря США Джон Геффернен заявив, що Росія хотіла здійснити державний переворот у Чорногорії. Згодом у Москві почали заперечувати підготовку до перевороту в Чорногорії.

На початку червня в США довели кібератаку російських хакерів на Чорногорію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: