У Нідерландах спалахнув скандал через Керченський міст

Читать на русском
У Нідерландах запідозрили дві компанії в незаконній участі в будівництві Керченського моста РФ до окупованого Криму.

У Нідерландах запідозрили дві компанії в незаконній участі в будівництві Керченського моста РФ до окупованого Криму.

Про це повідомила міністр зовнішньої торгівлі і розвитку Нідерландів Ліліану Плаумен, передає «Крим.Реалії» з посиланням на голландську державну телерадіокомпанію NOS, пише «Слово і Діло».

Вона нагадала, що влада країни дотримується позиції невизнання анексії Криму, тому навіть якщо голландські компанії не порушували закон, від них очікується відповідальне ведення бізнесу з росіянами через режим санкції.

Росія в односторонньому порядку змінила правила транзиту через Керченську протокуПрезидент Центру глобалістики «Стратегія XXI» оцінив інформацію про те, що Україна подає позов проти РФ у зв’язку з будівництвом Керченського моста.

Так, голландські ЗМІ повідомляють про перевірку двох компаній на законність участі в будівництві моста. Відзначається, що нідерландська компанія Dematec Equipment побудувала одну з машин для будівництва моста. Інша компанія – Bijlard Hydrauliek – постачала «найважливішу частину» для цієї техніки.

Директор Dematec Equipment Ван ден Хевел заявив, що компанія не порушує запроваджені Євросоюзом санкції, оскільки будівництво відбувалося на території Росії.

Директор іншої компанії Марсел Бейлард повідомив тележурналістам, що не знав, що частини будуть поставлені для моста до анексованого Криму.

Раніше в Росії заявили про встановлення арки на Керченський міст.

Раніше повідомлялося, що будівництвом Керченського моста РФ порушує Конвенцію ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: