Росія з понеділка тимчасово перекриє судноплавство через Керченську протоку

Читать на русском
Російська влада в серпні і вересні запланували установку аркових прогонових будов Керченського моста, яка передбачає обмеження судноплавства.

Росія планує повністю перекрити судноплавство через Керченську протоку з 28 по 31 серпня 2017 через будівництво Керченського моста.

Відповідне розпорядження опубліковане на сайті підконтрольної Кремлю адміністрації морських портів Чорного моря, передає «Слово і Діло».

Стало відомо про кількість жертв від падіння автобусу у Керченську протоку в РФГлибина моря в місці, де автобус з'їхав в воду з пірса, становить близько чотирьох метрів. Пошукова операція триває. Вдалося врятувати 24 людини, що знаходилися в автобусі на момент падіння в море.

«Заборонити з 00:00 місцевого часу 28 серпня до 00:00 місцевого часу 31 серпня плавання всіх кораблів і суден, за винятком кораблів і суден ВМФ, кораблів і судів федеральних органів безпеки, а також суден, що беруть участь в технологічному процесі будівництва об'єкта «Транспортний перехід через Керченську протоку» в забороненому районі в районі будівництва «Транспортного переходу через Керченську протоку» в акваторії Керченської протоки», - йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше Росія заборонила рух всіх кораблів і суден, за винятком кораблів і суден Військово-морського флоту РФ, кораблів і судів федеральних органів безпеки РФ, а також судів, що беруть участь в процесі будівництва Керченського мосту.

У свою чергу Україна готує позов до РФ у зв'язку зі збитками портів через Керченського моста.

Міністерство закордонних справ України також направило російським колегам ноту в зв'язку з одностороннім рішенням Москви обмежити рух суден через Керченську протоку.

Раніше повідомлялося, що через будівництво арки Керченського моста РФ встановлює обмеження для проходження суден в українські порти в Азовському морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: