Представники ЄС привітали Україну

Читать на русском
Могеріні заявила, що український народ може розраховувати на підтримку та співпрацю з Європейським Союзом.

Представниця ЄС із питань зовнішньої політики та безпеки Федеріка Могеріні заявила, що український народ може розраховувати на підтримку та співпрацю з Європейським Союзом на наступні роки.

Про це йдеться у прес-релізі Зовнішньої дипломатичної служби ЄС, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні ми, нарешті, досягаємо того, над чим ми працювали останні роки: тісніший зв'язок між Європейським Союзом та Україною. Це означає налагодження більш тісних зв'язків між нашими громадянами, більші ринки та більші можливості для бізнесу та підприємців, обмін досвідом, інформацією та знаннями. І це показує, що ми розділяємо ті самі цілі, і що український народ може розраховувати на підтримку та співпрацю з Європейським Союзом на наступні роки», – заявила Могеріні.

Водночас президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер назвав набуття чинності Угоди про асоціацію святом для всього європейського континенту.

«Рішучість – це чеснота. Сьогодні, попри всі виклики, ми це зробили. Набуттям чинності Угоди про асоціацію з Україною Європейський Союз виконує свою обіцянку нашим українським друзям. Я дякую всім тим, хто зробив це можливим: тим, хто стояв на Майдані, та тим, хто намагається реформувати країну на краще. Це свято для нашого європейського континенту», - заявив Юнкер.

Порошенко розповів про новий етап шляху до ЄСВін додав, що вже завтра українська влада разом із лідерами ЄС скоординує в Києві під час саміту Україна-ЄС, як забезпечити максимально ефективне й швидке досягнення мети.

«Угода про асоціацію, включаючи її глибоку та всебічну зону вільної торгівлі (DCFTA), є основним інструментом для зближення України та ЄС: це сприяє поглибленню політичних зв'язків та зміцненню економічних зв'язків, а також повазі спільних європейських цінностей», – йдеться в прес-релізі ЄС.

Своєю чергою, президент Європейської Ради Дональд Туск привітав Україну з повним набуттям чинності Угоди про асоціацію з Євросоюзом українською та англійською мовами.

«1 вересня ми святкуємо повне набуття чинності Угоди про асоціацію між ЄС та Україною», – нагадав Туск.

Він наголосив, що разом Україна та ЄС є сильнішими.

Нагадаємо, сьогодні, 1 вересня, Угода про асоціацію між Євросоюзом та Україною набула чинності в повному обсязі.

У липні президент Петро Порошенко на відкритті саміту Україна-ЄС заявив, що Україна вже зробила свій європейський вибір і жодна держава не зможе перешкодити її європейському прагненню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: