Порошенко розповів про новий етап шляху до ЄС

Читать на русском
Він додав, що вже завтра українська влада разом із лідерами ЄС скоординує в Києві під час саміту Україна-ЄС, як забезпечити максимально ефективне й швидке досягнення мети

Із завершенням процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС з 1 вересня розпочнеться якісно новий етап шляху України до Європейського Союзу.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, коментуючи ратифікацію Угоди про асоціацію на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«З 1 вересня 2017 року розпочнеться якісно новий етап нашого шляху до Європейського Союзу. Це етап глибинних та всеохоплюючих реформ, який вимагатиме максимальних зусиль та об'єднання всіх гілок української влади, бізнесу, громадянського суспільства заради побудови кращого європейського майбутнього для українського народу. І на цьому шляху нам допомагатимуть і Європейський Союз, і весь цивілізований світ», – написав Порошенко.

Він додав, що вже завтра українська влада разом із лідерами ЄС скоординує в Києві під час саміту Україна-ЄС, «як забезпечити максимально ефективне й швидке досягнення мети, закладеної в Угоді, та перейти на новий етап нашого партнерства».

«Угода про асоціацію була однією з ключових вимог і сподівань Євромайдану. І я радий, що ми разом, спільними зусиллями змогли її досягнути. А Кремль, який мобілізував всі свої ресурси проти Угоди про асоціацію, цинічно порушив міжнародне право, розпочав агресію проти України, зазнав чергової поразки», – підкреслив Порошенко.

«Переконаний, ми переможемо. Україна обов'язково буде в сім'ї європейських народів – і в ЄС, і в НАТО. Єднаймося й змінюймо країну!», – додав він.

Зазначимо, сьогодні, 11 липня, Рада ЄС остаточно ратифікувала Угоду про асоціацію з Україною. Повноцінно вона запрацює з 1 вересня.

Нагадаємо, 29 червня посли країн Євросоюзу схвалили Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: