Депутата з БПП не випускають за кордон

Читать на русском
Івана Вінника не випускають з України за кордон через несплачений борг у 350 мільйонів гривень.

Депутат від «Блоку Петра Порошенка» Іван Вінник намагається оскаржити дії прикордонників, які не випускають його за кордон через несплачений борг у 350 мільйонів гривень.

Про це повідомляє УНІАН, передає «Слово і Діло».

У публікації йдеться про те, що 22 серпня Вінник подав до Окружного адміністративного суду Києва позов до Державної прикордонної служби.

«Народний депутат намагається оскаржити дії прикордонників, які, виконуючи рішення столичного Апеляційного суду, не випускають його за кордон через непогашену перед банками заборгованість у 350 мільйонів гривень», – пише видання.

За їхніми даними, засідання з розгляду позову депутата-боржника призначено на 8 вересня.

Наразі заборгованість депутата погашається шляхом примусового стягнення 20% (близько 3 500 грн на місяць) із заробітної плати через апарат Верховної Ради.

Як відомо, в листопаді минулого року народного депутата від БПП Івана Вінника обмежили в праві виїзду за межі України в зв'язку з багатомільйонною заборгованістю перед Альфа Банком і ПриватБанком. Майже рік Іван Вінник намагався скасувати рішення Київського апеляційного суду, звертаючись до всіх судових інстанцій, однак отримував відмови.

Зазначимо, Вінник дав 19 обіцянок, з яких наразі виконав лише 4. Зокрема, він не виконав обіцянку ініціювати відставку уряду в разі незабезпечення Збройних сил України захищеними засобами радіозв’язку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: