Погрожував відставкою уряду й нічого не зробив: депутат Вінник не домігся нових засобів зв’язку для ЗСУ

Читать на русском
Народний депутат Вінник не виконав обіцянку ініціювати відставку уряду в разі, якщо армія не буде забезпечена захищеними засобами радіозв’язку.
Іван ВінникФото: khersonline.net

Народний депутат від БПП Іван Вінник не виконав обіцянку ініціювати відставку уряду в разі незабезпечення Збройних сил України захищеними засобами радіозв’язку.

Ініціювати відставку Кабінету міністрів Вінник обіцяв, якщо ця умова не буде виконана протягом двох тижнів, тобто до 27 червня, нагадує «Слово і Діло».

Тоді народний депутат стверджував, що питання забезпечення армії захищеними засобами радіозв’язку в Міноборони досі не вирішене, й на фронті змушені користуватися застарілими приладами. Також він висловив обурення тим, що конкурсного відбору постачальника нових рацій не було, тоді як одним із них може стати турецький виробник Aselsan.

Саме цьому постачальнику збиралося віддати перевагу Міноборони, хоча за ті ж кошти можна було б придбати обладнання світового лідера галузі – ізраїльської компанії Elbit Systems Ltd.

Коли ціна обіцянок – життя героїв. Три роки АТО в заявах виконавчої владиУ день третьої річниці антитерористичної операції на сході країни «Слово і Діло» пропонує до уваги читачів останній із циклу матеріалів, присвячених трагічним подіям на Донбасі, – огляд обіцянок виконавчої влади.

4 липня голова антикорупційного комітету парламенту Єгор Соболєв заявив, що поки проблема постачання вирішена не була, проте була досягнута домовленість про те, що засоби зв'язку і ізраїльського, і турецького виробників потраплять найближчим часом до окремих підрозділів українських військ.

За цей період Вінник так і не зареєстрував у Верховній Раді ініціативу щодо відставки Кабінету міністрів.

Це вже п’ята невиконана обіцянка нардепа. Загалом «Слово і Діло» зареєструвало 19 його зобов’язань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: