Міграційна служба просить остерігатися шахрайства при оформленні закордонних паспортів

Читать на русском
Державна міграційна служба України констатує збільшення випадків шахрайства з оформленням біометричних закордонних паспортів.

Державна міграційна служба України констатує збільшення випадків шахрайства з оформленням біометричних закордонних паспортів.

Про це повідомляє прес-служба ДМС, пише «Слово і Діло».   «Велика кількість бажаючих оформити закордонний паспорт і черги в підрозділах створили умови для посередників-шахраїв, які пропонують «допомогу» в оформленні біометричного паспорта без черги за 1,3 або 5 днів. Найбільше, що можуть зробити такі «посередники» - це сприяти в оформленні документів «без черги». Часом не обходиться і без недобросовісних працівників міграційної служби, яких все частіше виявляють правоохоронці. Однак часто подібні пропозиції - шахрайство, оскільки жодна туристична фірма або будь-яка особа не може гарантувати ні потрапляння людини в підрозділи міграційної служби позачергово, а ні виготовлення паспорта в короткий термін», - йдеться в повідомленні.

У ДМС нагадали, що закордонний паспорт можна оформити тільки особисто і тільки в одній з трьох установ: підрозділі міграційної служби, в центрі надання адміністративних послуг або в сервісному центрі «Паспортний сервіс» державного підприємства «Документ».

«Ні в якому разі не варто користуватися послугами будь-яких посередників, в тому числі для оформлення документів поза чергою», - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, Держдума спростила отримання українцями громадянства РФ.

А від нардепів Розенблата і Полякова вимагають здати закордонні паспорти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: