Як мери виконують обіцянки щодо облаштування дитсадків?

Читать на русском

Напередодні нового навчального року, коли старші діти масово йдуть в школу, а найменші – в дитячі садки, наші аналітики вирішили перевірити, як мери обласних центрів виконують свої обіцянки щодо облаштування садків.

Незважаючи на те, що мери регулярно дають обіцянки вирішити ті чи інші проблеми з дитсадками, виконувати їх вони не надто поспішають. Так, у п'ятьох міських голів наші аналітики зафіксували по 5-6 таких обіцянок, які все ще перебувають у процесі виконання.

Серед мерів, які більше за інших піклуються про малюків, попереду міський голова Тернополя Сергій Надал, за яким ми зафіксували три виконаних обіцянки. Він впорався зі своїми обіцянками оновити дитячі майданчики в 36 дитсадках міста, змінити електрообладнання на нове й відкрити кілька нових груп в чинних садках.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий обіцяє відновити діяльність дев'яти дитячих садочків до кінця 2016 рокуСказано 12 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Друге місце посів мер Вінниці Сергій Моргунов із двома виконаними обіцянками по цій темі. Зокрема, він впорався з обіцянками відкрити кілька нових груп в дитсадках і підвищити зарплату працівникам сфери освіти на 15%.

Ще у сімох мерів значиться по одній виконаній обіцянці по «дитсадківській» темі. Серед них варто зазначити обіцянки відремонтувати і відновити харчоблоки в дитсадках від міських голів Чернігова і Херсона Владислава Атрошенка та Володимира Миколаєнка. У свою чергу мер Чернівців Олексій Каспрук впорався з обіцянкою почати утеплювати дитсадки і школи в місті, а у мера столиці Віталія Кличка є виконана обіцянка відкрити в 2016 році 7 дитсадків в Києві.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір відкрити не менш ніж 10 дитячих садочків у 2017 роціСказано 21 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

По дві провалених обіцянки у мерів Сум і Запоріжжя Олександра Лисенка та Володимира Буряка, стільки ж і в голови Тернополя. Так, Лисенко двічі за термінами провалив обіцянку з будівництва нового дитсадка, який він обіцяв добудувати спочатку до вересня 2014 року, потім – запустити до вересня 2015 року. Своєю чергою, Буряк не впорався зі своєю обіцянкою створити 69 нових дитячих груп у міських дитсадках, а за Надалом значаться провалені обіцянки щодо відкриття нового дитсадка та реконструкції двох чинних.

В активі київського мера Кличко провалена обіцянка передати в комунальну власність дитсадок в ЖК «Милославовичі», а мер Львова Андрій Садовий майже за рік не виконав свою обіцянку відновити роботу 9 міських дитсадків до кінця 2016 року.

Найбільш плідними за розданими обіцянками були мери Вінниці, Рівного, Львова, Івано-Франківська та Хмельницького. Так, у мера Рівного Володимира Хомка аналітики порталу зафіксували 7 «дитсадівських» обіцянок, і дотепер виконана лише одне з них: відкрити дитсадок на масиві Басів Кут. Решта все ще перебуває в підвішеному стані – наприклад, обіцянка виховувати в дитсадках виключно місцевих дітей.

За мером Хмельницького Олександром Сімчишина, в якого донині немає жодної виконаної обіцянки, все ще значиться зобов'язання встановити енергозберігаючі вікна в усіх дошкільних установах міста, Садовий все ще має повернути дитсадкам все орендовані в них приміщення, а Кличку залишилося до кінця 2017 відкрити ще три нових дитсадки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: