Новий очільник «Укрзалізниці» розповів про свою зарплату

Читать на русском
Тимчасово виконуючий обов'язки керівника «Укрзалізниці» Євген Кравцов розповів з чого складається система преміювання, заснована Кабміном.
Євген Кравцов

Тимчасово виконуючий обов'язки керівника «Укрзалізниці» Євген Кравцов поки не знає, яку саме зарплату отримуватиме на новій посаді.

Про це він заявив він в ефірі «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Намальовані звіти та саботаж реформ: підсумки роботи польської команди БальчунаЕксперт розповів, чи зміг Войцех Бальчун допомогти Україні реформувати залізницю, та оцінив його діяльність в УЗ.

За словами Кравцова, розмір його заробітної плати встановлюється Кабінетом міністрів, однак, відповідно до встановленого коридору, на посаді керівника «Укрзалізниці» він буде отримувати ринкову зарплату, з квартальною та річною преміями.

«Система преміювання використовується Кабміном не тільки для «Укрзалізниці», вона діє на всіх державних підприємствах, починаючи з «Нафтогазу», закінчуючи маленькими фабриками. Вона складається з окладу, квартальної премії і річної премії. Якщо говорити про систему мотивації керівників державних підприємств, то вона ідентична тій, яка працює в бізнес-середовищі», - заявив він.

Як раніше повідомлялося, згідно з відповіддю ПАТ «Укразалізниця» на запит 112 Україна, заробітна плата колишнього голови правління компанії, поляка Войцеха Балчуна становила 461 тис. грн на місяць. При цьому, згідно з контрактом, польський реформатор отримував тільки оклад без нарахування премій та бонусів.

Нагадаємо, Кравцов планує вже до кінця року отримати 1 мільярд чистого прибутку.

Нагадаємо, 9 серпня Войцех Бальчун подав у відставку з поста глави «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: