Гройсман повідомив про відставку Бальчуна

Читать на русском
9 серпня Георгій Тука заявив, що голова Укрзалізниці Войцех Бальчун сьогодні оголосить про відставку.

9 серпня заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що голова «Укрзалізниці» Войцех Бальчун сьогодні оголосить про відставку.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на сторінку Туки в Facebook.

«Внутрішній голос мені підказує: сьогодні почуємо про відставку Войцеха Бальчуна», – написав він.

Пізніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Тwitter подякував Бальчуну за роботу й повідомив про його відставку.

«Хочу висловити подяку за проведену роботу Войцеху Бальчуну, який через особисті обставини змушений залишити посаду керівника «Укрзалізниці», – написав Гройсман.

Також Гройсман зазначив, що заява Бальчуна 9 серпня буде розглянута на засіданні уряду. Сьогодні ж Кабмін планує призначити в. о. голови правління «Укрзалізниці» першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова. Зараз він є головою наглядової ради УЗ. Прем'єр сподівається, що конкурс на повноцінного голову правління буде оголошений найближчим часом.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що генпрокурор Юрій Луценко просив прем'єр-міністра Володимира Гройсмана не продовжувати контракт із Бальчуном.

А 20 липня міністр інфраструктури інфраструктури Володимир Омелян сказав, що не задоволений роботою голови «Укрзалізниці» та чекає від нього звіту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: