Двом поплічникам «Мультика» обрали запобіжний захід

Читать на русском
У постанові суду відмовлено в праві внести заставу. Олексій Пелипас буде утримуватися в СІЗО Маріуполя.

У Жовтневому районному суді Маріуполя визначають запобіжний захід п'ятьом миколаївцям, збвинуваченим в організації та участі в діяльності організованого злочинного угруповання на території Миколаївської обаласті.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «НикВести».

Суддя Тетяна Скрипниченко призначила одному із затриманих Олексію Пелипасу ​​запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці. Захист Пелипаса ​​заявила, що має намір оскаржити рішення суду протягом 5 днів.

У постанові суду відмовлено в праві внести заставу. Олексій Пелипас буде утримуватися в СІЗО Маріуполя.

Ще одного затриманого, Бориса Серафимова, суд посадив під арешт з правом вийти під заставу у 842 тисячі гривень.

У суді адвокат Пелипаса наполягав на тому, що стан здоров'я його підзахисного не дозволяє йому перебувати під вартою в СІЗО, він потребує постійного спостереження лікарів і медикаментозного лікування.

Зазначимо, прокурор військової прокуратури Запорізького гарнізону Олексій Робул просив про закрите судове засідання. Водночас адвокат затриманого просив проводити засідання у відкритому режимі.

Суддя задовольнила клопотання прокуратури, яка мотивувала закрити суд необхідністю «зберегти таємницю слідства».

Обшуки в Миколаєві: з чим пов'язана спецоперація ГПУУ Генпрокуратурі заявили, що 10 років кримінальне угруповання в Миколаєві тримало бізнес та всю місцеву владу під контролем. Навіть, якщо це дійсно так, то що заважало, знаючи про злочини в регіоні, розслідувати їх раніше?

Як повідомив адвокат Володимир Тимошин, завтра, 1 вересня, о 7:00 сплтвають 72 години – термін від моменту затримання Пелипаса. Михайла Тітова, Бориса Серафимова, Дмитра Леонова та Олега Коноваленка правоохоронці затримали пізніше, ніж Олексія Пелипаса, тому термін їхнього арешту спливає завтра протягом дня.

Також відзначимо, в суді представник державного звинувачення заявив, що Олексію Пелипасу, згідно із санкціями кримінальних статей, загрожує 12 років в'язниці.

У цьому ж суді в закритому режимі обирають запобіжний захід Михайлу Тітову, відомому як «Мультик», який проходить у справі про участь у діяльності організованого злочинного угруповання на території Миколаївської області.

Нагадаємо, 29 серпня під час спецоперації Генпрокуратури та Служби безпеки України, були затримані Михайло Тітов, відомий у вузьких колах як «Мультик», бізнесмен Олексій Пелипас, а також Борис Серафимов, Дмитро Леонов та Олег Коноваленко.

Пізніше ГПУ оприлюднила розмову «Мультика» з головою «Опоблоку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: