Чеченський суд додав ще місяць до тюремного ув'язнення українця Станіслава Клиха

Читать на русском
Суддя Чеченського суду засудив українського політв'язня Станіслава Клиха до 240 годин обов'язкових робіт по справі про образу прокурора Саламбека Юнусова.
Станіслав Клих

Заводський районний суд Грозного засудив українця Станіслава Клиха, признаного російською правозахисною організацією Меморіал політв'язням, до 240 годин обов'язкових робіт, замінивши їх на один місяць позбавлення волі.

Про це за підсумками судового засідання 21 листопада повідомляє Кавказький вузол, пише «Новое время», передає «Слово і Діло».

Зокрема, суддя Асламбек Шаїпов визнав Клиха винним за звинуваченням у другій кримінальній справі проти нього - образі прокурора. Сам підсудний своєї провини не визнав.

МЗС закликає РФ звільнити політв'язнів Карпюка та КлихаМіністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації негайно звільнити політв'язнів Станіслава Клиха та Миколу Карпюка.

Нагадаємо, українського журналіста Станіслава Клиха затримали у вересні 2014 року на території РФ, куди він приїхав у гості до вагітної подруги.

У травні 2016 року Верховний суд Чечні визнав його винним в участі в бойових діях на боці Республіки Ічкерія у 1990-х, засудивши його до 20 років колонії. Також у цій справі проходив ще один українець, лідер Української національної асамблеї (УНА) Микола Карпюк, якого засудили до 22,5 позбавлення волі. Обидва заперечують свою провину і заявляють, що були незаконно затримані, а їх визнання були отримані російським наслідком під тортурами.

Зазаначимо, що 16 листопада Станіслав Клих і Микола Карпюк через консулів передали документи для підготовки позову в Європейський суд з прав людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: