Розподіл «мільярдів Януковича»: голова оборонного комітету не подбав про кошти на авіацію та ППО

Читать на русском

Незважаючи на намір направити мільярди Януковича виключно на оборону, вони пішли й на інші цілі.
Сергій ПашинськийФото з відкритих джерел

Народний депутат і голова парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський не виконав обіцянку подбати про спрямування частини конфіскованих коштів представників колишньої влади на розвиток військової авіації та протиповітряної оборони.

Її він дав 28 квітня цього року, зазначивши, що оскільки уряд на той момент ще не визначився з долею 28 млрд грн вилучених коштів, оборонний комітет наполягатиме на першочерговому фінансуванні військової авіації та протиповітряної оборони України, нагадує «Слово і Діло».

Варто відзначити, що наприкінці травня Пашинський справді звертався до Кабінету міністрів із проханням направити ці гроші на потреби оборони, однак про виділення Повітряних сил і ППО як окремої (і тим більше пріоритетної) статті витрат не йшлося. В результаті зміни в бюджет на 2017 рік, що передбачають додаткове фінансування Збройних сил в розмірі 4,5 млрд грн, були внесені і підтримані парламентом 13 липня.

Але на уточнювальний запит «Слова і Діла» щодо коштів безпосередньо на розвиток військової авіації та системи протиповітряної оборони Пашинський порадив звернутися до бюджетного комітету. Ми так і зробили, на що 23 серпня отримали відповідь першого заступника голови бюджетного комітету Василя Амельченка про те, що пропозиції до законопроекту №6600 щодо розподілу конфіскованих коштів Януковича за підписом Пашинського не надходили.

Додамо також, 28 серпня стало відомо, що попри намір направити «мільярди Януковича» на оборону, значна їх частина пішла аграріям – про це розповіла директор «Центру протидії корупції» Дарина Каленюк.

Обіцянку вважаємо невиконаною. Загалом у Пашинського 22 провалених обіцянки з 58. У рейтингу відповідальності Ради він лише на 116-й позиції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: