Порошенко запросив львівських школярів на Донбас

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко запропонував львівським школам відвідати освітні установи в Донецькій області для того, щоб забезпечити соборність України.

Президент України Петро Порошенко запропонував львівським школам відвідати освітні установи в Донецькій області для того, щоб забезпечити соборність України.

Про це він заявив під час відкриття школи у Львівській області 30 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Приватні школи в Україні та світі: скільки й почому?Перед початком нового навчального року аналітики «Слова і Діла» з'ясували, скільки приватних шкіл та їхніх учнів припадає на різні області країни й скільки коштуватиме навчання в них.

«І в мене буде до вас велике прохання з дуже важливою ініціативою. Якби кращі школи Львівщини взяли шефство над однією школою на Донбасі. Влада центральна, влада обласна забезпечать, щоб ви мали можливість туди поїхати, щоб ви розповіли, яка фантастична Україна, якою фантастичною є українська мова, якою є наша держава. І для того, щоб ми забезпечили соборність нашої держави, тому що хлопчики й дівчатка-першокласники, які так співали гімн, вони вже ніколи не повернуться в минуле. Вони народилися в часи незалежності, вони є справжніми українцями, і ми допоможемо цілому краю бути по-справжньому українським. Я дуже сподіваюся на вас», – сказав він.

Крім того, президент підкреслив, що сьогодні багато інших країн підтримують Україну під час військового конфлікту на Донбасі.

«Підкреслюю, що ми зупинили російську агресію й відкинули її. І зараз, сьогодні весь світ з нами», – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, в Facebook Петра Порошенка виявили 1,5 тисячі спамерських пошукових роботів.

28 серпня 2017 року Порошенко пообіцяв, що в 2018 році буде виділено 520 млн грн на підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть першокласників Нової української школи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: