«Шкільне перемир'я» в АТО: 10 обстрілів бойовиків, втрат серед бійців немає

Читать на русском
Загалом, з опівночі російсько-окупаційні угруповання 10 разів відкривали провокативний вогонь. Втрат серед українських військових немає.

Упродовж дня 29 серпня обстановка у районі проведення АТО залишалась відносно стабільною. Як і в попередні декілька днів, противник зменшив кількість обстрілів наших позицій, взагалі не застосовував міномети та інше важке озброєння.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Та якщо в цілому вздовж лінії розмежування зберігалась тиша, то поблизу декількох населених пунктів все ще фіксувались поодинокі випадки відкриття вогню з боку незаконних збройних формувань.

Карта АТО: ситуація на сході України на 29 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 29 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Зокрема, у районі Авдіївської промзони бойовики декілька разів обстрілювали укріплення сил АТО з великокаліберних кулеметів та гранатомету. Також на Донецькому напрямку під вогнем зі стрілецької зброї опинились наші опорні пункти біля Зайцевого та шахти Бутівка. На Маріупольському напрямку великокаліберні кулемети противника працювали неподалік Лебединського і Широкиного.

Повернення Донбасу: що змінить статус «РФ – агресор»На третьому році війни Україна спромоглася закріпити на законодавчому рівні поняття Росія – агресор. Чи змінить це щось для Донбасу та як може відреагувати РФ на такі кроки, з’ясовували експерти.

А на Луганському напрямку бандити двічі били із гранатометів та стрілецького озброєння по наших захисниках на околицях Кримського. Про данні факти порушення режиму тиші командування сил АТО проінформувало українську сторону СЦКК.

Загалом, з опівночі російсько-окупаційні угруповання 10 разів відкривали провокативний вогонь. Втрат серед українських військових немає.

Варто додати, що командиои ЗСУ на лінії розмежування вживають усіх заходів із недопущення порушень режиму припинення вогню. В окремих районах проходять заходи щодо підготовки із відведення сил та засобів на визначені ділянки.

Одночасно керівництво АТО заявляє про готовність української армії адекватно реагувати на усі наступальні дії російсько-окупаційних підрозділів та ворожі обстріли, які несуть загрозу нашим бійцям і цивільним мешканцям.

Нагадаємо, на Донбасі бойовики почали застосовувати нове важке озброєння.

А Генсек ООН зробив заяву щодо «шкільного перемир'я» на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: