Іноземець завіз в Україну небезпечну хворобу

Читать на русском
У лабораторному центрі нагадують, що малярія належить до групи захворювань, які важко піддаються лікуванню, що робить її небезпечною для здоров'я.

25 серпня в Харкові зареєстрований завізний випадок малярії в іноземного громадянина, який перебував у місті Конакрі Республіки Гвінея.

Про це повідомляє Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України, пише «Слово і Діло».

«При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено: у хворого з 23.08.2017 з'явилися скарги на підвищення температури тіла до 39 градусів, озноб, слабкість. Уперше він звернувся за медичною допомогою 25.08.2017 до швидкої медичної допомоги, був шпиталізований до комунального закладу охорони здоров'я «Обласна клінічна інфекційна лікарня», де в ході клінічного обстеження було встановлено діагноз малярія», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за місцем проживання хворого було проведене епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів.

У лабораторному центрі нагадують, що малярія належить до групи захворювань, які важко піддаються лікуванню, що робить її небезпечною для здоров'я.

«Якщо після відвідування країни з тропічним кліматом у Вас виникла лихоманка, з'явилися головний біль, біль у м'язах, негайно звертайтеся до лікаря! Обов'язково попередьте лікаря, яку країну Ви відвідували й коли», – йдеться у зверненні до громадян.

Раніше повідомлялося, що до Харкова з Індії завезли малярію.

Нагадаємо, в Запоріжжі також був зареєстрований спалах тропічної малярії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: