В Індії запрацювала перша в світі алмазна біржа

Читать на русском
Організатори торгів вважають, що ф'ючерси дозволять спростити інвестиції в дорогоцінні камені й зробити їх більш ефективними.

Індійська біржа Indian Commodity Exchange (ICEX) першою в світі запустила торги ф'ючерсами на алмази. На першому етапі інвесторам стали доступні угоди з камінням вагою в 1 карат, в подальшому планується запустити торги ф'ючерсами на діаманти вагою в 0,3 карата та 0,5 карата.

Про це повідомляє РБК, передає «Слово і Діло».

У Китаї запрацював перший в світі інтернет-судІнтернет-суд розглядатиме справи, пов'язані з порушенням закону в області онлайн-торгівлі і порушенні авторських прав в Мережі.

«Вітаю ICEX із початком торгів. Упевнений, що нова біржа зробить вагомий внесок у подальший розвиток товарного ринку Індії», – заявив голова індійської Ради зі сприяння експорту дорогоцінних каменів та ювелірних виробів Правін Шанкар Пандія.

За словами голови ICEX Санджіта Прасада, запуск ф'ючерсних торгів дозволить зробити алмазні інвестиції прозорими, підвищити їх ефективність і безпеку, а виробникам ювелірних виробів дасть можливість убезпечити себе від коливань цін на сировину.

За даними Bloomberg, 14 із кожних 15 відправлених на огранювання алмазів перетворюються на діаманти саме в Індії, минулого фінансового року (завершився 31 березня 2017 року) індійські ювеліри імпортували алмази загальною вагою 153 мільйони карат.

За умовами торгів дрібні клієнти зможуть поступово акумулювати на своєму електронному «алмазному» рахунку кошти, додаючи за один раз вартість щонайменше однієї сотої карата. Після того, як на рахунку набереться хоча б один карат, накопичене можна буде обміняти на справжній камінь із сертифікатом De Beers.

«Валюта майбутнього»: чому популярний біткоін, чи варто інвестувати і чи зростатиме курсКандидат економічних наук розповів, чому в Україні набирає популярності біткоін і чи варто інвестувати в криптовалюту.

Після запуску нових ф'ючерсів «поріг» знизиться до 0,3 карата й, за підрахунками експертів газети The Economic Times, інвестуючи по 900 рупій на місяць (приблизно $14), можна буде вже за два з половиною роки отримати камінь, купівля якого в ювелірному магазині обійдеться приблизно на третину дорожче, та й платити там доведеться відразу всю суму. Якщо ж інтерес до покупки каменю зникне, накопичені на рахунку карати й центи (сота частка карата) можна буде продати на ICEX.

Раніше експерти Goldman Sachs виступили з прогнозом, згідно з яким запаси золота й алмазів на раніше відкритих і досліджених родовищах будуть вичерпані за 20 років, а тому ціни на них зростатимуть.

Як відомо, раніше московська біржа відмовилася від торгів гривнею.

Нагадаємо, що українська біржа запустила ф'ючерси на нафту Brent і Bitcoin.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: