Бійки в Раді триватимуть: Каплін передумав відбирати мандати у парламентських дебоширів

Читать на русском
Сергій Каплін не виконав обіцянку про реєстрацію в парламенті законопроекту про позбавлення мандата за бійку у Верховній Раді.
Сергій КаплінФото з відкритих джерел

Схоже, що бійкам у Верховній Раді покласти край поки не вдасться – у всякому разі, сьома сесія почнеться без обіцяного нардепом Сергієм Капліним проекту закону про позбавлення народного депутата мандата за бійку в будівлі парламенту.

Таку обіцянку Каплина «Слово і Діло» зареєструвало в лютому цього року.

За задумом депутата, рішення про позбавлення парламентаря мандату спочатку має ухвалити регламентний комітет, потім – суд.

Також нардеп обіцяв ініціювати аналогічні заходи щодо прогульників і кнопкодавів, але це, як то кажуть, уже зовсім інша історія. Відзначимо лише, що людина, яка за регламентом має відповідати за дисципліну народних депутатів, тобто спікер Андрій Парубій, свою обіцянку винести на розгляд законопроект про покарання за неперсональне голосування не виконав.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв зареєструвати законопроект про позбавлення народних депутатів мандатів за бійки у ВРУСказано 11 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Чи варто дивуватися, що й зобов'язання Капліна спіткала та сама доля? За результатами моніторингу «Слова і Діла», такого законопроекту він досі не подавав.

Сам нардеп при цьому воліє битися поза стінами парламенту. Наприклад, влітку 2015 року він спровокував масову бійку з мером Полтави Олександром Мамаєм, а приблизно через два роки – побився з депутатом від Радикальної партії Ігорем Мосійчуком. Перший поєдинок відбувся в полтавській мерії, другий – біля Печерського суду Києва.

Як ми вже неодноразово писали, з відповідальністю в Капліна не склалося в принципі: виконав він лише 20% своїх обіцянок, а провалив при цьому цілий 41%. Словом, вибратися з третьої сотні в рейтингу відповідальності парламенту найближчим часом йому навряд чи вдасться.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: