Каплін, що обіцяв судити Авакова за бездіяльність, нічого для цього не зробив

Читать на русском
Яка іронія! Сергій Каплін відреагував на бездіяльність Авакова у захисті територіальної цілісності України погрозливою обіцянкою та… бездіяльністю.
Сергій КаплінФото з відкритих джерел

Відомий парламентський популіст Сергій Каплін іще раз підтвердив своє реноме. В липні 2015 року він обіцяв, що подасть до міжнародного суду на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через те, що той допустив поширення сепаратизму на сході України, але за два роки так і не спромігся цього зробити.

Тоді він навіть пообіцяв, що на лаві підсудних у Гаазькому суді ООН Аваков сидітиме поруч із Путіним як особа, що сприяла окупації частини нашої держави, нагадує «Слово і Діло».

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв звернутись до міжнародних інститутів та судів, щоб Аваков був засудженний за бездіяльністьСказано 9 липня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Я буду звертатися до міжнародних інституцій і судів, щоб він був засуджений за злочинну бездіяльність, засуджений разом із Путіним. Ми згадаємо їм продаж Криму, здачу Донбасу, Чеботаря, Одеський НПЗ, схеми Януковича, кришування наркоти й проституції, саботаж реформ, врізку в газову трубу в Полтавській області, побори в ДАІ та чорні каси, банди, торгівлю посадами, рюкзаки й форму для бійців, мародерство, політичну проституцію та багато іншого», – погрожував Каплін у своєму Facebook, принципово не вживаючи велику літеру в написанні прізвища Авакова…

Такий солідний список звинувачень за наявності доказів «тягнув» би не те що на Гаагу – на миттєвий розстріл, причому кілька разів поспіль. Проте в Україні відсутня така міра покарання, як смертна кара, а в Капліна, вочевидь, відсутня доказова база, та й, відверто кажучи, бажання «воювати» з міністром внутрішніх справ не на словах, а на ділі.

Каплін не здійснив погрозу щодо «тюремного майдану»Каплін пообіцяв встановити намети під Міністерством юстиції України та під будинком міністра Петренка з вимогою припинити пенітенціарну реформу.

Ми перевірили: як депутат Каплін відтоді не зареєстрував жодного звернення до міжнародних інституцій, що стосувалися б Авакова. Тож жодних підстав не надавати цій обіцянці статус «не виконано» в «Слова і Діла» немає.

Загалом Каплін відповідальністю не виблискує: він має 40% невиконаних обіцянок проти 21% виконаних. «Завдяки» цьому його позиція в рейтингу відповідальності Верховної Ради – лише 260-та.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: