Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політичної партії "Соціал - демократична партія"

Каплін пообіцяв зареєструвати законопроект про позбавлення народних депутатів мандатів за бійки у ВРУ

11 лютого 2017 року народний депутат України Сергій Каплін пообіцяв зареєструвати законопроект про позбавлення народних депутатів мандатів за бійки у ВРУ. За його словами, рішення по підбурювачу бійки повинен ухвалювати Регламентний комітет, а потім суд, на основі рішення якого депутат мусить бути позбавлений мандату. Крім цього, він запропонує позбавлення мандату за прогули та за неперсональне голосування (відео: 07:54-10:56).
Не виконано
Сказано 11 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=IoI3RpuX0B4
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=15801&SKL=9

Результат

За час моніторингу відповідальності народного депутата Сергія Капліна, ІА "Слово і Діло" фіксує факти оприлюднення обіцянок Капліним майже в кожному його публічному виступі. Однак, його слова дуже часто розходяться з ділом. Зокрема, він так і не зареєстрував законопроект про позбавлення народних депутатів мандатів за бійки у ВРУ. І тому дана обіцянка отримує статус "не виконано".

Однак, варто додати, що у травні 2018 року Сергій Каплін зареєстрував законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відповідності дій осіб, висунутих кандидатами у народні депутати України, загальновизнаним нормам моралі, дотримання ними прав і свобод людини і громадянина, законних інтересів суспільства і держави (8388). Метою Законопроекту є забезпечення формування депутатського корпусу Верховної Ради України наступних скликань з числа осіб, які в повній мірі відповідають визначеним законодавством вимогам депутатської етики, зокрема відповідності поведінки народних обранців загальновизнаним нормам моралі, поваги до честі і гідності громадян, недопустимості компрометуючих дій, заяв та вчинків тощо. Однак, обіцянка залишається зі статусом "не виконано", оскільки ініціатива не стосується позбавлення народних депутатів мандатів за бійки у ВРУ цього скликання.