«Я не боюсь»: король Іспанії вперше в історії вийшов на демонстрацію

Читать на русском
Терористи продовжують атакувати Європу, а Барселона й досі оговтується після жахливих терактів. Іспанський король вперше взяв участь у терористичному марші.

В центрі Барселони пройшов масштабний марш проти тероризму під назвою «No tinc for» («Я не боюсь») в пам'ять жертв терактів в Каталонії, що відбулися минулого тижня.

Про це пише Eurasia Diary, посилаючись на джерела в королівському дворі, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, марш «Я не боюсь» - перша в історії країни демонстрація, в якій взяв участь король Іспанії.

В аналогічному марші Філіп VI, будучи принцем, браі участь після атаки на мадридському вокзалі Аточа, в результаті якої загинула 191 людина і близько двох тисяч отримали поранення.

Теракт у Барселоні – час терору: чому Європа не може впоратися з ісламістамиБарселона – світовий туристичний центр. Тим паче в сезон відпусток. Здавалося б, силові структури ЄС повинні працювати в посиленому режимі. Але теракт все одно трапився. Невже система безпеки Європи безсила?

В марші «Я не боюсь» взяли участь прем'єр-міністр країни Маріано Рахоєм і ряд іспанських політиків, а також десятки тисяч мирних жителів. Ініціаторами заходів виступили міський голова Барселони Ада Колау та голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон.

Відзначимо, раніше десятки мусульман провели подібну акцію та вийшли на вулиці з плакатами «Я мусульманин, я не терорист», «Ми всі - Барселона».

Нагадаємо, за офіційним даним, внаслідок терактів 17 серпня в Іспанії загинули 15 чоловік, 130 пострадали. Відповідальність на себе взяла ІДІЛ.

Раніше аналітики порталу з'ясували, що з початку року в світі сталося 12 масштабних терактів з жертвами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: