З початку року у світі скоєно 12 масштабних терактів з жертвами

Читать на русском

Напередодні, 17 серпня в автономному регіоні Іспанії в Барселоні відбулося відразу кілька терактів, один з яких забрав життя 13 людей, понад 100 – отримали поранення. Відповідальність за них, як і за інші масштабні цьогорічні теракти, взяла на себе терористична організація «Ісламська держава». У зв'язку з цим, «Слово і Діло» підготувало огляд найбільших терактів з початку 2017 року.

Велика частина загиблих і постраждалих внаслідок терористичних актів припадає на країни Близького Сходу – так, тільки з початку року Сирії, Іраку, Афганістані, Пакистані та Єгипті через напади терористів загинули більше 500 осіб. Ще близько півтори тисячі зазнали поранень – і це тільки з урахуванням найбільших атак терористів.

Що стосується Європи, то наприкінці травня-початку червня під удар терористів ІДІЛ двічі потрапила Великобританія: 22 травня 22-річний смертник-ісламіст Салман Абеді підірвав себе на арені Манчестера під час концерту, 22 людини загинули і ще 120 зазнали поранень.

3 червня в столиці країни Лондоні відбулося відразу кілька нападів - на Лондонському мосту, ринку Боро і районі Воксхолл: 10 людей загинули, 38 були поранені. Двоє терористів були застрелені поліцією на місці, а за підозрою в причетності до нападів затримали сімох людей. Детальніше – дивіться на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: