Поліція назвала виконавця теракту в Барселоні

Читать на русском
Водієм мікроавтобуса і виконавцем теракту в Барселоні є 22-річний марокканець Юнес Абуякуб, він єдиний з 12 підозрюваних досі лишається на волі.

Поліція Каталонії ідентифікувала водія мікроавтобуса, що 17 серпня скоїв наїзд на пішоходів у центрі Барселони.

Про це у Твіттері повідомила поліція Каталонії, передає «Слово і Діло».

«Ідентифіковано водія мікроавтобуса, що вчинив теракт у Барселоні» - йдеться у повідомленні.

Очільник МВС Каталонії Хоакім Форн заявив, що водієм мікроавтобуса і виконавцем теракту в Барселоні є 22-річний марокканець Юнес Абуякуб, повідомляє El Mundo.

ЗМІ оприлюднили схему фінансування терактів у ЄвропіТерористичне угрупування «Ісламська держава» використовувало мережу компаній, зареєстрованих у столиці Уельсу.

Поліція вже кілька днів розшукує Абуякуба, він єдиний з 12 підозрюваних у справі терактів досі лишається на волі. За словами Форна, у поліції немає підстав думати, що підозрюваний виїхав за межі Каталонії, однак поліція координує свою діяльність з колегами з інших європейських країн.

Нагадаємо, 17 серпня у туристичному центрі Барселони водій фургона наїхав на перехожих. Мусса Укабір, який вважався основним підозрюваним у теракті в Барселоні, названий серед п'яти осіб, яких поліція застрелила в Камбрілсі, запобігаючи другому теракту.

ЗМІ повідомили, що терористи, які влаштували атаки в Барселоні і Камбрілсі, спочатку планували три вибухи в Барселоні, включаючи Собор Святого сімейства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: