Українські веслувальники здобули дві «бронзи» на чемпіонаті світу

Читать на русском
На Чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное українські спортсмени вибороли треті місця на дистанціях 500 і 1000 метрів.
Олег КухарикФото з відкритих джерел

Одразу дві бронзові медалі завоювали в неділю українські спортсмени на Чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное в Чехії.

Зокрема, як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на НОК, нагороду на дистанції 500 метрів здобув одиночник Олег Кухарик, для якого це перша медаль на «дорослому» чемпіонаті.

«Каноїсти вдруге поспіль піднялися на п'єдестал, у 2015 році в них було «срібло», для Кухарика це перша медаль світового рівня у змаганнях серед дорослих», – зазначили в Національному олімпійському комітеті.

Жданов розповів, що робитиме, якщо збірна України з футболу проб’ється до фінальної частини Чемпіонату світу в РФМіністр молоді та спорту Ігор Жданов прокоментував ситуацію з імовірною поїздкою збірної України на Чемпіонат світу з футболу в Росію.

А на дистанції в 1000 метрів третіми стала четвірка каноїстів у складі Дениса Коваленка, Віталія Вергелеса, Дениса Камерилова та Едуарда Шеметила. Відзначимо, що саме цей вид програми (парні четвірки) є одним із найбільш видовищних і найбільш конкурентних у даному виді спорту. Українці опинилися тут позаду лише загальновизнаних фаворитів німців і поляків.

Додамо, що українські веслувальники не залишилися без нагород і на Олімпійський іграх у Ріо: з Бразилії «золото» на дистанції 200 метрів привіз Юрій Чебан і «бронзу» на дистанції 1000 метрів – каное-двійка Дмитра Янчука і Тараса Міщука.

Нагадаємо, днями навколо київського «Динамо» розгорівся конфлікт через небажання столичної команди грати матч у прифронтовому Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: