Агентство Moody's підвищило кредитний рейтинг України

Читать на русском
Moody's Investors Service підвищило рейтинги з Caa3 до Caa2. Головними факторами підвищення рейтингу стали загальний вплив структурних реформ в Україні.

Рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинги уряду України в українській та іноземній валюті на один щабель, з Caa3 до Caa2, і змінило прогноз зі «стабільного» на «позитивний».

Про це йдеться в повідомленні на сайті агентства, передає «Слово і Діло».

В агентстві підвищення рейтингу пояснили загальним впливом структурних реформ в Україні, які можуть допомогти уряду впоратися з борговим навантаженням, а також поліпшенням позиції країни на зовнішніх ринках.

Порошенко обіцяє Україні 70-те місце в рейтингу Doing BusinessПрезидент України Петро Порошенко заявляє, що влада країни має намір посісти 70-е місце в рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку Doing Business 2018.

У прес-релізі також відзначили «позитивний імпульс реформ», який може привести до подальшого поліпшення надійності внутрішнього і зовнішнього боргу України.

«Такий імпульс реформ також підтримає оновлення доступу України до світових ринків капіталу, полегшить шлях до рефінансування значних виплат за зовнішнім боргом, які настануть, починаючи з 2019 року», - йдеться в повідомленні агентства.

Нинішнє зростання рейтингу обмежене лише однією сходинкою через тягар виплати зовнішніх боргів, яке настане через кілька років. Така ситуація вимагатиме значного фінансування в іноземній валюті, повідомило агентство Moody's.

Коментуючи оцінку агентства, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що це є свідченням успіху структурних реформ.

«Ми пишаємося тим, що міжнародне агентство визнало наші досягнення в сфері прозорості газового сектора, державних закупівель, оподаткування, банківського сектору. І ми розуміємо, що наші партнери очікують реалізації вже заявлених Урядом реформ, зокрема, пенсійної системи, приватизації, земельних відносин», - цитує Гройсмана Урядовий портал.

Як відомо, Moody's виплатить близько $900 мільйонів штрафу за неправдиві рейтинги.

Нагадаємо, раніше Moody's поліпшило рейтинг банківської системи України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: