Moody's виплатить близько $900 мільйонів штрафом за неправдиві рейтинги

Читать на русском
Мін'юст США оштрафував Moody's на суму понад 860 мільйонів доларів США за публікацію неправдивих рейтингів цінних паперів на ринку американської нерухомості в 2008 році.

Міністерство юстиції США оштрафувало рейтингове агентство Moody's на суму понад $860 мільйонів за публікацію неправдивих рейтингів цінних паперів на ринку американської нерухомості в 2008 році.

Із зазначеної суми $437,5 мільйона підуть на рахунок міністерства юстиції США, ще $426,3 мільйона – окремим штатам, передає «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Мін'юст США звинуватив агентство в тому, що вони надавали занадто високі рейтинги вкрай ризикованим цінним паперам, які частково підкріплювалися проблемними іпотечними кредитами. Таким чином, клієнтів спонукали купувати цінні папери, про високі ризики яких вони не здогадувалися.

Fitch відкликав усі рейтинги по російським компаніямМіжнародне рейтингове агентство Fitch відкликає всі рейтинги за національною шкалою в РФ по 150 публічним російських компаній.

У Мін'юсті вважають, що саме такі цінні папери були однією з першопричин краху на ринку нерухомості США і фінансової кризи 2008 року.

Також підкреслюється, що Moody's не тільки оплатить штрафи, а й змушене визнати свою помилкову поведінку. Тому в майбутньому аналітики агентства повинні значно обережніше поводитися при визначенні рейтингів цінних паперів.

Нагадаємо, що Moody's поліпшило прогноз банківської системи України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: