У Закарпатській області прикордонники були змушені відкрити стрілянину

Читать на русском
У Закарпатській області прикордонники змушені були вдатися до заходів фізичного впливу, щоб перешкодити можливому порушенню державного кордону.

У Закарпатській області прикордонники змушені були вдатися до заходів фізичного впливу, щоб перешкодити можливому порушенню державного кордону.

Про це повідомила прес-служба ДПСУ, передає «Слово і Діло».

«Увечері 22 серпня прикордонний наряд, який ніс службу поблизу села Завосино, помітив, що легковий автомобіль Volkswagen Touareg, іноземної реєстрації рухався в бік кордону. На вимогу правоохоронців водій не зупинився. Незважаючи на дії порушника, старший прикордонного наряду зробив попереджувальний постріл вгору, після чого автомобіль зупинився», - йдеться в повідомленні.

З транспортного засобу вийшли двоє невідомих осіб в стані алкогольного сп'яніння. Пасажира правоохоронці затримали, а водій сів за кермо та спробував втекти з місця події.

«Оскільки його автомобіль був заблокований транспортом прикордонників, то правопорушник пішов на прорив, пошкодивши шлагбаум контрольного поста. Його почали переслідувати. По дорозі водій джипа не впорався з керуванням, наїхав на камінь, унаслідок чого автомобіль перекинувся», - уточнили прикордонники.

Посилення кордону: чого чекати від Путіна і до чого готуватися УкраїніУ Держприкордонслужбі вживають заходів щодо посилення охорони кордону на найбільш небезпечних напрямках, а РФ тим часом готується до навчань. Чи доможуть Україні дії прикордонників – з’ясували експерти.

Як з'ясувалося згодом, за кермом іномарки перебував 46-річний житель Малого Березного, а в якості пасажира був його 47-річний односелець.

На місце події прибула група реагування від відділу «Великий Березний» та представники Національної поліції. Зараз правопорушників притягнули до адміністративної відповідальності за порушення вимог ст. 202 «Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил в контрольних пунктах в'їзду - виїзду» і 185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Керівництвом загону на ГУНП в Закарпатській області направлено повідомлення за статтею 345 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Транспортний засіб передано поліції.

Нагадаємо, прикордонники РФ припинили пропускати авто з номерами «ДНР».

А 21 серпня прикордонники затримали бойовика з підробленими документами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: