НБУ спрощує роботу з готівкою

Читать на русском
Фізособи зможуть отримувати готівку в іноземній валюті через каси і банкомати без обмежень.

НБУ скасував останні обмеження на видачу коштів з банківських рахунків для фізичних осіб і зняв ряд інших обмежень.

Про це повідомляє прес-центр Національного банку України, передає «Слово і Діло».

«Фізичні особи зможуть отримувати готівку в іноземній валюті або банківські метали з поточних і депозитних рахунків через каси і банкомати без обмежень по сумі», - пише регулятор.

До цього рішення діяв ліміт на видачу готівки в 250 тис. гривень на добу для однієї людини.

Крім того, НБУ зняв заборону на випуск депозитних сертифікатів на пред'явника. На додаток, для депозитних сертифікатів в іноземній валюті забирається вимога до мінімального терміну розміщення, який повинен був залишати не менше шести місяців.

«Валюта майбутнього»: чому популярний біткоін, чи варто інвестувати і чи зростатиме курсКандидат економічних наук розповів, чому в Україні набирає популярності біткоін і чи варто інвестувати в криптовалюту.

НБУ також додав до переліку виключень із заборони на дострокове погашення кредитів та позик перед іноземними кредиторам випадки, коли до складу акціонерів нерезидента-кредитора, якому здійснюється дострокове погашення, входить іноземна держава чи іноземній банк.

Ця іноземна держава має належати до країн, що мають офіційну рейтингову оцінку не нижче категорії А, підтверджену в бюлетені однієї з провідних світових рейтингових компаній, таких як Fitch Ratings, Standard&Poor’s, Moody’s.

Нагадаємо, в травні цього року НБУ скасував обмеження на перерахування коштів в іноземній валюті для неторгових операцій.

Раніше в Раді Нацбанку назвали ризики покупки біткоінів.

Нагадаємо, нещодавно НБУ похвалився зростанням своїх активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: