В Україні захворюваність на кір зросла в 70 разів

Читать на русском
Цього року захворюваність на кір в Україні зросла більш ніж в 70 разів порівняно з минулорічними показниками.

Цього року захворюваність на кір в Україні зросла більш ніж в 70 разів порівняно з минулорічними показниками.

Випадки хвороби зафіксовано в 15 областях, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, пише «Слово і Діло».

В Одесі від ботулізму помер чоловікХворому на ботулізм в Одесі чоловікові медики ввели протівоботуліністіческую сироватку, але це його не врятувало.

Так, станом на 13 червня в країні зареєстровано 735 випадків захворювання на кір, 392 з них - в Івано-Франківській області, 267 - Одеської. При цьому більшість хворих - 536 осіб, або 72,93% - діти та підлітки.

Крім того, випадки захворювання зареєстровані в Тернопільській області - 19, Дніпропетровській - 11, Вінницькій - дев'ять, Чернівецькій - вісім, Львівській - сім, Закарпатській та в Києві - по чотири, Хмельницької - три, Кіровоградській - два. Поодинокі випадки зафіксовані в Донецькій, Житомирській і Черкаській областях.

«За аналогічний період 2016 року було зареєстровано лише 10 випадків захворювання на кір у Львівській, Чернівецькій, Київській, Черкаській областях і в Києві», - зазначили в МОЗ.

У відомстві підкреслили, що спалах захворювання пов'язаний з низьким рівнем вакцинації в країні. Станом на 1 травня 2017 року залишки комбінованих вакцин для профілактики кору в регіонах становили 551 тисячу доз.

Нагадаємо, в Полтавській області від важкого токсикоінфекційного захворювання помер житель Горішніх Плавень.

А МОЗ планує закупити сироватку від ботулізму через міжнародні організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: