Репетиція вторгнення в КНДР: у Пхеньяні відреагували на військові навчання США в Південній Кореї

Читать на русском
У Північній Кореї заявили, що військові навчання в Південній Кореї за участю військових США, які плануються з 21 серпня – це репетиція вторгнення на їх територію.
Ілюстраційне фотоФото з відкритих джерел

Влада Північної Кореї всерйоз стурбована південнокорейсько-американськими військовими навчаннями Ulchi Freedom Guardian, що стартують у понеділок, 21 серпня, і вже називає їх «репетицією вторгнення до КНДР».

Про це повідомила північнокорейська газета-орган ЦК Трудової партії Північної Кореї «Нодон сінмун», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Спільні військові навчання Ulchi Freedom Guardian будуть подібні підливанню масла у вогонь, і вони погіршать ситуацію на півострові... Військові навчання – найбільш ясний прояв ворожості стосовно нас, і ніхто не може гарантувати, що навчання не переростуть у справжні бої», – йдеться в матеріалі ЗМІ.

Генсек ООН відмовився розглядати сценарій можливої війни проти КНДРГенсек ООН Антоніу Гутерріш нагадав про жахи Корейської війни і закликав робити висновки з минулого, а не повторювати його помилки.

У газеті попередили, що США не варто розраховувати на те, що гіпотетичний військовий конфлікт на Корейському півострові безпосередньо їх не торкнеться.

Відомо, що навчання Ulchi Freedom Guardian триватимуть із 21 по 31 серпня і, за повідомленнями південнокорейської влади, не поступатимуться за масштабами торішнім.

Додамо, що 19 серпня в ООН заявили про намір перевірити факт постачання українських ракетних двигунів до Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: