В ООН говорять про перехоплення вантажів з КНДР до Сирії

Читать на русском
Два вантажі, надіслані Північною Кореєю до Центру наукових досліджень та розробок Сирії, були перехоплені за останні півроку.

За останні півроку були перехоплені два вантажі, надіслані Північною Кореєю до Центру наукових досліджень та розробок Сирії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на конфіденційну доповідь ООН щодо порушення санкцій щодо КНДР, передає «Слово і Діло».

Інформація про місце і час перехоплення не уточнюється.

«Експерти ООН розслідують повідомлення про заборонену співпрацю між КНДР і Сирією у сфері розробки хімзброї, балістичних ракет і конвенційного озброєння», - йдеться у доповіді.

Асад оголосив про зрив «західного перевороту» в СиріїПрезидент Сирії Башар Асад оголосив про те, що Заходу не вдалося здійснити переворот в Сирії, шляхом зміщення його з посади глави держави.

«Дві країни-члени перехопили вантажі, які прямували до Сирії. Ще одна держава-член поінформувала ООН, що в неї є обґрунтовані підстави вважати, що вантажі є частиною контракту між KOMID і Сирією», - йдеться у доповіді.

KOMID - Торговельна корпорація Кореї з розвитку гірничорудної промисловості, що з 2009 року перебуває під санкціями ООН.

Нагадаємо, у Пхеньяні відреагували на військові навчання США у Південній Кореї.

Також повідомлялося, що ООН перевірить можливе постачання ракетних двигунів до Північної Кореї з Російської Федерації або України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: