Ситник повідомив про саботаж з боку судів

Читать на русском
В українських судах відбувається повний саботаж справ, котрі були передані Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

В українських судах відбувається повний саботаж справ, котрі були передані Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

За його словами, з восьми десятків справ, які НАБУ і САП направили до суду, розгляд кожної четвертої ще й досі не почали. Є лише поодинокі вироки, більшість яких стосуються другорядних учасників корупційних схем.

«Повний саботаж з боку судових органів. Це дійсно величезна проблема. Справи місяцями просто не слухаються в суді. Чи не розглядаються. Причому досить прості справи, які просто лежать без рішення», - зазначив Ситник.

Антикорупційний суд в Україні: до яких маніпуляцій вдається влада і що гальмує процесУ НАБУ вважають, що їхня діяльність не має сенсу без створення Антикорупційного суду. Розмови щодо нового органу точаться понад рік, та далі балачок справа не заходить. Що гальмує процес?

Директор НАБУ пояснив, що такі справи, як, наприклад, справа Олександра Онищенка розглядається раз в два місяці, а їх потрібно слухати кожен день.

«Це велика справа, велика кількість свідків, велика кількість документів. І для того, щоб її розглядати, потрібно слухати кожен день. І тоді цей процес можна завершити за два-три місяці. Якщо ж його слухати раз в два місяці, і при цьому адвокати використовують всі можливості для того, щоб затягнути справу, то, звичайно, ми і будемо мати такий результат», - розповів Ситник.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник має намір завершити розслідування щодо Насірова на початку червняСказано 22 травня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

При цьому директор НАБУ висловив надію, що ситуацію може змінити створення антикорупційних судів, але змушений був констатувати, що кожна наступна законодавча ініціатива, яка сприяла б завершенню антикорупційної реформи, дається депутатам все важче і важче.

Раніше стало відомо, скільки заробив голова НАБУ в липні.

Відзначимо, Ситник також розповів, хто гальмує справи Онищенко, Пасішника і ОПЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: