Стало відомо, скільки біженців із РФ прихистила Україна

Читать на русском

У Державній міграційній службі розповіли, скільки громадян Росії були визнані біженцями на території України.
Фото з відкритих джерел

Із січня 2014 по травень 2017 року 23 росіянина отримали статус біженців в Україні.

Такі дані «Слово і Діло» отримало у відповідь на інформаційний запит до Державної міграційної служби, перевіряючи виконання обіцянки президента Петра Порошенка про надання політичного притулку громадянам РФ.

Зокрема, в листі ДМС ідеться про те, що в 2014 році беженцями в Україні були визнані четверо громадян Росії, у 2015-му – 7, в 2016-му – 9, за перші 6 місяців 2017 року – 4. При цьому 17 осіб були визнані людьми, що потребують додаткового захисту.

Нагадаємо, у квітні 2015 року президент України заявив, що в разі переслідування за проукраїнську позицію на батьківщині громадяни Росії можуть розраховувати на політичний притулок у нашій країні. Поки ця обіцянка має статус «у процесі». Між тим, як з'ясувало «Слово і Діло», далеко не всі росіяни, що звертаються до української влади, отримують статус біженців. Окрім того, спеціальний законопроект, який міг би передбачити надання такого статусу на підставі переслідування за проукраїнську позицію, не розроблявся.

Відзначимо також, що кількість внутрішніх переселенців із зони АТО і Криму в Україні, за даними Мінсоцполітики, становить 1,586 млн людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: