Болгарія кинула військових на боротьбу з мігрантами

Читать на русском
Для охорони від нелегальних мігрантів будуть задіяні до 600 солдатів, заявив міністр оборони.

Для охорони від нелегальних мігрантів будуть задіяні до 600 солдатів, заявив міністр оборони.

У боротьбі з нелегальною міграцією влада Болгарії має намір істотно посилити охорону державного кордону c Туреччиною, пише «Слово і Діло».

«Для зміцнення нашого кордону ми будемо в майбутньому активніше використовувати війська», - заявив болгарський міністр оборони Красимир Каракачанов в інтерв'ю газеті Die Welt у четвер, 17 серпня.

Планується розділити весь болгарсько-турецький кордон на п'ять зон, кожен з яких буде охороняти одна військова частина. Загалом, за даними віце-прем'єра Каракачанова, нести службу на кордоні будуть до 600 солдатів. Глава Міноборони також пообіцяв посилити спостереження кордону за допомогою відеокамер і безпілотників.

Болгарія, яка межує з Туреччиною є частиною «Балканського маршруту», за яким біженці намагаються потрапити до Західної Європи. З того часу як болгарсько-турецький кордон був практично повністю обладний парканом з колючим дротом, число біженців, які прагнуть його перетнути, помітно зменшилося.

Раніше повідомлялося, що загальна кількість нелегальних мігрантів, які перетнули кордон Євросоюзу за перші сім місяців 2017 року, скоротилася на дві третини порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Також Австрія підсилює кордон через збільшення потоку мігрантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: