Масові протести в Гонконгу: тисячі жителів вийшли на вулиці з вимогою відпустити трьох засуджених студентів

Читать на русском
Жителі Гонконгу вийшли на вулиці на знак протесту проти засудження трьох лідерів студентських мітингів, що відбулися в 2014 році.
Фото: Reuters

Тисячі жителів Гонконгу в неділю вийшли на вулиці на знак протесту проти засудження трьох лідерів студентських мітингів, що відбулися в місті ще у 2014 році, – Джошуа Вонга, Натана Лоу і Алекса Чоу.

Про це з посиланням на Reuters інформує «Слово і Діло».

Учасники протесту сумніваються в неупередженості китайських правоохоронців щодо молодих людей, яким доведеться провести у в'язниці від 6 до 8 місяців за заклики до молоді до загального виборчого права та звинувачення в політичному втручанні.

У Китаї запрацював перший в світі інтернет-судІнтернет-суд розглядатиме справи, пов'язані з порушенням закону в області онлайн-торгівлі і порушенні авторських прав в Мережі.

Співорганізатором маршу виступив один зі спільників засуджених студентів, Лестер Шум. Попри 30-градусну спеку, на заклик виступити на захист юнаків відгукнулися тисячі жителів Гонконгу.

У 2014 році народне обурення в Гонконгу викликав проект виборчої реформи, який внаслідок акцій протесту був відхилений.

Нагадаємо, 11 й 12 серпня в американському штаті Вірджинія відбувалися криваві зіткнення між неонацистами і їх противниками.

Тим часом Amnesty International засудила переслідування інакомислення в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: