Amnesty International закликає припинити переслідування інакомислення в окупованому Криму

Читать на русском
Затримання та арешт Сервера Караметова в Amnesty International назвали брутальним порушенням прав на свободу слова і зібрань.

Переслідування кримських татар в окупованому Криму за одиночні пікети демонструє тотальне неприйняття інакомислення.

Про це йдеться у заяві міжнародної правозахисної організації Amnesty International, передає «Слово і Діло».

«Де-факто влада Криму повинна негайно звільнити затриманих у понеділок в Сімферополі кримськотатарських активістів, відмовитися від затримань за «адміністративні правопорушення» і припинити переслідування інакомислення на півострові», - заявляє Amnesty International.

Місія ООН обговорює затримання мітингувальників в окупованому Криму – ЧубаровВ офісі Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні обговорюється питання затримання в анексованому Криму активістів похилого віку.

Як підкреслив заступник директора Amnesty International по Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв, затримання та арешт Сервера Караметова є «брутальним порушенням прав на свободу слова і зібрань».

«Але затримавши активістів, які вийшли на його підтримку, де-факто влада Кримського півострова перевершила сама себе, продемонструвавши патологічну нетерпимість до будь-якого інакомислення. Ми вимагаємо негайно звільнити всіх затриманих у понеділок кримськотатарських активістів і припинити будь-яке незаконне переслідування кримчан», - додав він.

Нагадаємо, 8 серпня російські силовики затримали кримськотатарського активіста Сервера Караметова, який вийшов із плакатом до суду, в якому розглядалася справа Ахтема Чийгоза. На плакаті були слова: «Наші діти не терористи! Досить звинувачувати кримських татар!».

Потім на підтримку заарештованого Караметова з такими ж пікетами на вулиці Сімферополя вишли одразу кілька кримських татар пенсійного віку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: