Терористи планували три теракти в Барселоні – ЗМІ

Читать на русском
Терористи, які влаштували атаки в Барселоні і Камбрілсі, спочатку планували три вибухи в Барселоні, включаючи Собор Святого сімейства (Sagrada Familia).

Терористи, які влаштували атаки в Барселоні і Камбрілсі, спочатку планували три вибухи в Барселоні, включаючи Собор Святого сімейства (Sagrada Familia).

Про це, посилаючись на дані поліції, повідомляє El Español, пише «Слово і Діло».

Для організації цих вибухів терористи виготовляли бомби в каталонському містечку Альканар.

Відповідно до джерела видання у правоохоронних органах, терористи планували влаштувати вибухи ув трьох місцях. Крім Собору Святого сімейства, місцем для теракту була обрана вулиця Рамбла (де і був проведений теракт). Третє місце для вибуху терористи не обрали, проте схилялися провести вибух у порту.

Теракт у Барселоні: Європа в шоці, Росія зловтішається, Трамп дивуєУся європейська громадськість шокована подіями в іспанському регіоні Барселона, крім наших північних сусідів.

Однак вибух будинку, де виготовлялася вибухівка, змусив терористів змінити свої плани.

У виданні уточнюють, що для приготування вибухівки терористи використовували балони з газом і тріпероксид ацетону. На місці вибуху в Альканарі поліція виявила 106 балонів із бутаном.

Нагадаємо, у центрі Барселони 17 серпня мікроавтобус в'їхав у натовп пішоходів. За офіційними даними, 15 людей загинули, понад 100 отримали поранення. Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: