В Іспанії вшановують пам'ять жертв терактів

Читать на русском
Король Філіп та королева Летиція взяли участь у богослужінні у відомому Храмі Святого Сімейства (Sagrada Familia), щоби пом'янути 14 жертв нападів у Каталонії.

Король Філіп та королева Летиція взяли участь у богослужінні у відомому Храмі Святого Сімейства (Sagrada Familia), щоби пом'янути 14 жертв нападів у Каталонії.

Про це повідомляє «BBC Україна», пише «Слово і Діло».

Поліція продовжує пошуки водія мікроавтобуса, який в'їхав у натовп перехожих на відомому туристичному проспекті Ла-Рамбла в Барселоні. Чотирнадцята людина загинула внаслідок наїзду авто у Камбрілсі.

За повідомленнями ЗМІ, джихадисти планували підірвати Sagrada Familia, спроектований відомим архітектором Антоніо Ґауді.

На поминальному богослужінні присутній також прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой. Заходи безпеки біля храму посилені.

У суботу королівське подружжя поклало квіти на місце атаки на бульварі Ла-Рамбла. Їх супроводжував мер Барселони та очільник Каталонії.Також король і королева провідали жертв нападу в Барселоні у міській лікарні.

У суботу міністр внутрішніх справ Хуан Ігнасіо Зойдо заявив, що джихадистське угрупування, яке налічувало приблизно 12 осіб, повністю ліквідоване.

Водночас поліція продовжує пошуки підозрюваного - уродженця Мароко Юнеса Абуякуба, якого іспанські ЗМІ назвали ймовірним водієм фургона.

Кількість жертв в Іспанії зросла, ЗМІ повідомляють про нові деталі терактуЧисло жертв теракту в Іспанії зросло з 14 до 15. З'явилися нові деталі про загиблого нібито водія фургона, який наїхав на поліцейських.

Нагадаємо, 17 серпня фургон в'їхав у натовп пішоходів у туристичному центрі Барселони, в районі бульвару Ла Рамбла. Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угруповання Ісламська держава.

Трохи пізніше ще один фургон в'їхав у групу людей вже у Камбрілсі, що за 120 км від Барселони.

Внаслідок атак у цілому загинуло 14 осіб, близько сотні людей постраждали.

Раніше повідомлялося, що в Іспанії знайшли ще один автомобіль, який використовували терористи в Каталонії.

Нагадаємо, хвилину мовчання було оголошено в Іспанії 18 серпня в пам'ять про загиблих в терактах в Барселоні і Камбрілсі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: