Зустріч Волкера і Суркова: яких домовленостей слід очікувати

Читать на русском
Олександр Горбаткоголовний координатор «Донбас SOS»

Це перша зустріч Волкера з Сурковим. Ймовірно, вона матиме ознайомчий характер.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт з цивільно-військової координації Олександр Горбатко, оцінюючи майбутню зустріч Курта Волкера з Владиславом Сурковим.

«Навряд чи варто очікувати якихось серйозних кроків. Але те, що можливі якісь зрушення з наданням Україні зброї, – цілком ймовірно. Можливо, йтиметься про надання обладнання, засобів захисту, але не летальної зброї. З іншого боку, це може стати одним із кроків до більш серйозних домовленостей в подальшому», - вважає Горбатко.

На його погляд, для того, щоб питання озброєння перейшло на інший рівень, зустрічей мало.

«Україна сама повинна більш активно діяти щодо врегулювання питання на Донбасі, у відношенні звернень до Заходу чинити більш сильний тиск на РФ, посилити санкції», - зазначив експерт.

«Наглядач» із команди Трампа в Києві: чи допоможе Курт Волкер досягти миру на ДонбасіПолітичний експерт оцінив призначення Курта Волкера спецпредставником США щодо України й розповів, як це вплине на врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Безумовно, такі переговори важливі й потрібні, оскільки це вже певний важіль тиску на Росію. Однозначно це показник того, що такі додаткові заходи з боку Америки сприятимуть Мінському процесу, нормандському формату. Миру на Донбасі найближчим часом чекати не варто, але можна розраховувати, що хоча б почнуть менше стріляти. Фактично США на сьогоднішній день – основний гравець для тиску на Росію», - оцінив перспективи переговорів Олександр Горбатко.

Раніше, сам Волкер заявив, що «найкращий спосіб протистояти нападам і російській пропаганді – посилити Україну».

Відомо, що глава Пентагону Джеймс Меттіс відвідає Україну 24 серпня, заплановані зустрічі з Порошенком і Полтораком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: