Оновлена програма житлових субсидій: що змінилося?

Читать на русском

З 1 травня в Україні почала працювати оновлена програма житлових субсидій. «Слово і Діло» розібралося, які зміни чекають українців.

В оновленій програмі передбачено кілька змін до норм надання житлових субсидій: наприклад, для непрацездатних категорій населення розмір соціальної норми, на яку нараховується субсидія, збільшився з 49 до 75 квадратних метрів.

Що стосується субсидій на опалення, то зміни торкнуться тільки людей, які опалюють своє житло індивідуально – субсидії будуть надаватися на термін на місяць менший, ніж передбачено старим нормативом: з 15 жовтня по 15 квітня.

Крім того, можливість отримувати субсидії отримали жителі садових будинків.

Повторно подавати документи на оформлення субсидій доведеться трьом категоріям громадян: сім'ям, які знімають житло, сім'ям, на житлоплощу яких хтось вписався або виписався з неї, а також людям, які хочуть отримати субсидію на придбання твердого палива.

Одночасно нова програма субсидій вимагає від одержувачів допомоги повідомляти в органи соціального захисту про зміни в соціальному статусі членів сім'ї, зміні в наборі комунальних послуг (зокрема, при переході на інші види опалення) і в разі одноразової покупки на суму понад 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, з 1 травня 2017 року житлову субсидію на наступний період не призначатимуть за наявності двомісячної заборгованості з оплати послуг ЖКГ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: