Мінсоцполітики закриє доступ до реєстру субсидій

Читать на русском
Реєстр отримувачів субсидій на житлово-комунальні послуги не буде представлений у відкритому доступі, згідно з правилами доступу до персональних даних громадян.

Реєстр отримувачів субсидій на житлово-комунальні послуги не буде представлений у відкритому доступі, згідно з правилами доступу до персональних даних громадян.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Музиченко повідомив, що, оскільки громадяни для призначення субсидії надають органам соціального захисту населення право обробляти їх персональні дані, а інформація про доходи має обмежений доступ, реєстр матиме закритий характер.

«Житлові субсидії призначаються районними і міськими органами соціального захисту населення, відповідно, облік зараз ведеться на місцевому рівні. Уряд прийняв рішення інтегрувати ці розрізнені бази даних в єдиний реєстр одержувачів житлових субсидій. Враховуючи, що для призначення субсидії використовуються персональні дані людей, реєстр не може бути відкритим», - сказав Музиченко.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник пообіцяв передати у Генпрокуратуру матеріали внутрішнього розслідування ситуації з міграційною службоюСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, електронна база для реєстру отримувачів субсидій повинна бути створена до 20 грудня 2017 року, а початок її функціонування планується на 1 січня 2018 року.

Музиченко також додав, що будуть відпрацьовуватися відповідні системи захисту персональних даних одержувачів субсидій, щоб реєстру слугував виключно для обліку отримувачів соціальної допомоги.

«Доступ до нього матимуть лише Міністерство соціальної політики та управління соціального захисту населення з метою ефективного управління системою житлових субсидій», - уточнив Музиченко.

19 липня Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення єдиного державного реєстру громадян, які отримують житлові субсидії.

Уряд вирішив виділити з держбюджету 70 млрд грн на субсидії до кінця поточного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: