Напад у Сургуті: про причетність до атаки заявили терористи

Читать на русском
Ісламська держава заявила про відповідальність за напад чоловіка з ножем на перехожих у російському Сургуті.
Фото з відкритих джерел

Відповідальність за напад на перехожих озброєного ножем чоловіка в Сургуті взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава».

Таке повідомлення розповсюдило близьке до терористів інформаційне агентство Amaq, передає «Слово і Діло».

У той же час, як повідомляє телеканал «Дождь», версія про теракт у російських правоохоронців не є основною.

Теракт у Барселоні – час терору: чому Європа не може впоратися з ісламістамиБарселона – світовий туристичний центр. Тим паче в сезон відпусток. Здавалося б, силові структури ЄС повинні працювати в посиленому режимі. Але теракт все одно трапився. Невже система безпеки Європи безсила?

Як відомо, напад на людей в місті Сургут Ханти-Мансійського автономного округу стався вранці 19 серпня. Озброєний ножем молодий чоловік встиг поранити 7 осіб, 4 з них наразі перебувають у важкому стані. Коли нападника спробували затримати поліцейські, він почав чинити опір. У підсумку в ході затримання злочинець був застрелений.

Пізніше стало відомо, що ним виявився місцевий житель 1994 року народження Бобічел Абдурахманов, втім, остання інформація поки не підтверджена офіційними джерелами.

Нагадаємо, за останні кілька днів Європою прокотилася хвиля насильства: спочатку увечері 17 серпня сталися теракти в іспанській Каталонії, в тому числі – на популярній туристичній вулиці в Барселоні, а наступного дня – у фінському Турку й німецькому Вупперталі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: