Теракт у Барселоні: знайшли головного підозрюваного

Читать на русском
Головний підозрюваний у скоєнні теракту в Барселоні, Мусса Укабір, названий серед п'яти осіб, яких поліція застрелила в Камбрілсі.

Мусса Укабір, який вважається основним підозрюваним у теракті в Барселоні, названий серед п'яти осіб, яких поліція застрелила в Камбрілсі, запобігаючи другому теракту.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

Саме Мусса Укабір орендував мінівен, який у четвер, 17 серпня, врізався в натовп на пішохідному бульварі Рамбла в туристичному центрі Барселони. Жертвами нападу стали щонайменше 13 осіб, понад 100 отримали травми під колесами машини.

Після трагедії поліція оголосила в розшук чотирьох, але тепер повідомила, що в бігах залишається тільки один - 22-річний Юнес Абуякуб.

Іспанія знайшла спосіб для запобігання терактамНа кількох пішохідних вулицях Мадрида будуть встановлені великі квіткові вазони з метою запобігання навмисних наїздів на пішоходів.

Четверо підозрюваних заарештовані, серед них старший брат убитого Дрісс Укабір. Мусса Укабір - 17-річний громадянин Іспанії, який проживав у місті Жирона на сході Каталонії.

Більшість інших підозрюваних - громадяни Марокко.

За даними слідства, Мусса Укабір за документами брата взяв в оренду дві автомашини - одну він використав для здійснення теракту, а на іншій зник. Брат Муси стверджує, що його документи, на які була оформлена оренда фургона, були вкрадені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 17-річний Муcса Укабіра втік з місця атаки та вважається небезпечним.

Також повідомлялося про затримання кількох підозрюваних у теракті в Барселоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: