СБУ затримала двох іноземців, яких розшукував Інтерпол

Читать на русском
Співробітники СБУ затримали в Київській області двох іноземців, які перебувають в розшуку Європолу та Інтерполу.

Співробітники СБУ затримали в Київській області двох іноземців, які перебувають в розшуку Європолу та Інтерполу.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію прес-служби СБУ.

У рамках партнерської взаємодії з Національною поліцією і жандармерією Республіки Франція СБУ отримала інформацію про можливе перебування в Україні громадянина Франції, засудженого французьким судом до семи років позбавлення волі за розкрадання у європейських компаній 200 млн євро.

Два роки на посаді голови СБУ: як виконує обіцянки Василь ГрицакГолова Служби безпеки за два роки в цьому кріслі роздав небагато обіцянок, більшість з яких зміг виконати. Які саме – «Слово і Діло» вирішило показати в спеціальній інфографіці.

Чоловік більше п'яти років переховувався від французького правосуддя в деяких європейських країнах. Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту економіки СБУ оперативно встановили, що розшукуваний три дні тому прибув в Україну.

Правоохоронці також ідентифікували та затримали іншого іноземця, який «подорожував» разом з громадянином Франції. Він виявився одним з учасників організованого злочинного угруповання і знаходиться в міжнародному розшуку за скоєні в країнах ЄС злочину.

Складено протокол затримання. Матеріали справи передано до органів прокуратури для обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою та подальшої їхньої видачі Нацполіції та жандармерії Республіки Франція.

Нагадаємо, в Житомирській області СБУ вилучила партію бурштину на 5 мільйонів гривень.

А голова СБУ Василь Грицак розповів про діяльність спецслужб РФ в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: