У Києві істотно перевищений рівень забруднення повітря

Читать на русском
Лабораторні дослідження атмосферного повітря тривають, в разі погіршення ситуації будуть негайно сповіщені населення і Київська адміністрація.

У деяких районах Києва рівень забруднення повітря перевищує гранично допустиму концентрацію у багато разів.

Про це повідомляє Головне управління Держспоживчслужби в Києві, передає «Слово і Діло».

За даними постів спостереження Центральної геофізичної обсерваторії станом на 13:00 16 серпня рівень забруднення досяг:

  • пил - 1,3 ГДК с.д. на площах Бессарабської і Деміївської;

  • оксид вуглецю - 1,3-2 ГДК с.д. (Гранично допустима середньодобова концентрація - 3) на вулиці Довженка, 8, площах Бессарабської і Деміївської, проспекті Оболонському, 14;

  • діоксид азоту - 3,5-4,25 ГДК с.д. (Гранично допустима середньодобова концентрація - 0,04) на вулицях Довженка, 8, Попудренка, 50, площах Бессарабської і Деміївської, бульварі Лесі Українки, 29, проспекті Оболонському;

  • формальдегідом - 1,3-4 ГДК с.д. (Гранично допустима середньодобова концентрація 0,003) на вулицях Довженка, 8, Попудренка, 50, площах Бессарабської і Деміївської, бульварі Лесі Українки, 29 проспектах Оболонському, 14 і Науки, 37.

Київ опинився у десятці найгірших для життя містКиїв належить до тих міст, які раніше мали непоганий рейтинг, але сильно втратили у позиціях через падіння рівня працездатності.

«Лабораторні дослідження атмосферного повітря тривають, в разі погіршення ситуації будуть негайно сповіщені населення і Київська адміністрація», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, в Києві запроваджують нову схему прибирання дворів і під'їздів.

Нагадаємо, що 12 серпня киян попереджали про високий рівень забруднення повітря через спеку.

Раніше аналітики «Слова і Діла» відстежили, як виконує свої обіцянки керівник Міністерства екології та природних ресурсів Остап Семерак.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: