У Борисполі зменшили розмір зборів за обслуговування літаків

Читать на русском
У «Міжнародному аеропорту «Бориспіль» зменшили розмір зборів за обслуговування повітряних суден.

У «Міжнародному аеропорту «Бориспіль» зменшили розмір зборів за обслуговування повітряних суден.

Про це повідомляє міністр інфраструктури України Володимир Омелян в Facebook, передає «Слово і Діло».

«В офіційному віснику № 48 від 20.06.17 р опубліковано наказ Міністерства інфраструктури про затвердження змін аеропортових зборів за обслуговування повітряних суден і пасажирів ДП ​​МА Бориспіль. Цим наказом передбачено зменшення зборів, істотні знижки всім авіакомпаніям за нові рейси в нові аеропорти», - написав він.

Тепер, згідно з наказом «Про зміни аеропортових зборів за обслуговування повітряних суден і пасажирів у державному підприємстві «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» пасажир, слідуючи за міжнародними повідомленнями, повинен буде заплатити 13 дол., трансферний пасажир, який перебуває і відправляється на міжнародних рейсах - 8,50 дол.

Також відзначено, що раніше в аеропорту «Бориспіль» розмір збору за обслуговування пасажирів в аеровокзалі для міжнародних сполучень був одним з найвищих серед аеропортів з конкурентного оточення (Міжнародний аеропорт Варшави ім. Шопена - 16 дол., Міжнародний аеропорт Стамбула ім. Ататюрка - 15 дол., Міжнародний аеропорт Риги- 3,4 дол. США, Міжнародний аеропорт Парижа ім. Шарля де Голля - 11 дол. США), а також найвищим серед аеропортів України ( «Міжнародний аеропорт «Одеса» - 16,5 дол., «Міжнародний аеропорт «Київ» («Жуляни») - від 7,0 до 15 дол.,«Міжнародний аеропорт «Харків» - 14 дол. США, «Міжнародний аеропорт «Львів» - 11 дол. США).

Наказ набирає чинності з моменту його публікації.

Як повідомлялося, «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» розробив програму щодо здешевлення авіаквитків за рахунок знижок до аеропортовим зборів.

Нагадаємо, що аеропорт «Бориспіль», найбільший аеропорт країни, має намір побудувати новий вантажний термінал до 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: