Гройсман розповів про нову стратегію модернізації українських доріг

Читать на русском
Гройсман певен, що за 3-5 років ситуація щодо модернізації дорожнього господарства в країні кардинально зміниться.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман певен, що за 3-5 років ситуація щодо модернізації дорожнього господарства в країні зміниться кардинально.

Про це він заявив під час відвідин ремонтних робіт на трасі Дніпро-Запоріжжя, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«В Україні формується нова стратегія доріг. Я переконаний, що за 3-5 років такими темпами ситуація щодо модернізації дорожнього господарства зміниться кардинально. Українці мають право їздити гарними дорогами, і вони повинні їздити гарними дорогами», - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр наголосив, що цього року з усіх джерел фінансування будівництва і ремонту доріг збільшено у кілька разів, - це понад мільярд гривень. Тож тепер «фактично все залежить від того, наскільки якісно організовано роботи в областях».

Гройсман вважає, що на дорогах потрібно концентрувати більше ресурсів для того, щоб починати і завершувати ремонт за один сезон, не залишаючи на наступні періоди.

Він запевнив, що цього року додатково в рамках перевиконання ресурсів бюджету на ремонт доріг буде виділено 150 мільйонів гривень, серед іншого і на будівництво нових доріг, зокрема на заході країни. Це магістраль Львів-Одеса та дві дороги у східному напрямку, які будуються за ініціативи президента.

Гройсман також відзначив кращу якість ремонту доріг, ніж вона була торік.

Нагадаємо, «Укравтодор» проводить підготовку до будівництва першої концесійної дороги Київ-Біла Церква.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що всі дороги, які будують в Україні в нинішньому році мають п'ятирічну гарантію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: