У Фонді держмайна розповіли, на коли планується приватизація ОПЗ

Читать на русском
В.о. глави Фонду держмайна назвав приблизні дати нової спроби приватизації Одеського припортового заводу.

Фонд державного майна України, поприа дві невдалі спроби приватизувати Одеський припортовий завод у 2016 році, готує новий конкурс з його продажу на кінець 2017 року.

Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів виконувач обов'язків голови Фонду Дмитро Парфененко, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми не втрачаємо оптимізму і займаємося цим об'єктом, щоб продати його... Думаю, що до листопада ми вийдемо на Кабінет міністрів з проектом розпорядження щодо затвердження умов продажу», – зазначив він.

Глава ФДМ уточнив, що наразі проводиться конкурс з відбору суб'єктів оціночної діяльності для оновленої оцінки підприємства.

«Яка буде цифра – я поки не знаю. Основна проблематика – це токсичні борги, які склалися перед компанією Group DF», – зазначив Парфененко.

«У будь-якому випадку, при найкращих розкладах приватизація ОПЗ може максимум дати 250 мільйонів доларів», – додав в.о. голови ФДМ.

За його словами, для виконання плану приватизаційних надходжень до держбюджету-2017 17,1 млрд грн продажу одного ОПЗ буде явно недостатньо.

Нагадаємо, в Україні захотіли приватизувати держцирки і кіностудію Довженка.

Раніше в уряді захотіли спростити процедуру приватизації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: