Як втрачала у вазі каструля борщу в українців з 2014 року

«Слово і Діло» продовжує серію публікацій про те, як змінювалися ціни в різних сферах життя українців останніми роками. Раніше ми показували, як втрачала вагу курка в продуктовому кошику українців. А після скандальної заяви міністра соціальної політики Андрія Реви «Слово і Діло» вирішило перевірити, як легшала каструля борщу за останні чотири роки.

2014 року зварити повну 5-літрову каструлю борщу можна було за 46 гривень. Уже наступного 2015-го на ту ж суму можна було приготувати лише 69% борщу від 5-літрової каструлі, тобто 3,45 літра.

2016-го року ситуація трохи покращилася, і на 46 гривень можна було зварити 3,85 л борщу. Сьогодні ж за ті самі кошти можна зварити трохи більше половини п'ятилітрової каструлі борщу – 53% або 2,65 л.


Підписуйтесь на наші аккаунти в Telegram та Facebook, щоб першими отримувати важливі новини та аналітику.


Загрузка...